Pseudotropheus Polit

DSC01033

Habitat: Africa; tarmurile pietroase ale Lacului Malawi unde se gasesc alge din abundenta.
Grup: mbuna (pietre)
Dimensiuni maxime: 10 – 12 cm
pH 7,0-8,5 Duritate 10-30 dGH
Temperatura: 22-28 °C

Acvariu minim recomandat: 150 litri, decorat cu pietre care sepot intinde de la fundul bazinului pana in apropiere de suprafata apei cu locuri in care pesti pot sa se ascunda.
Pseudotropheus Polit va distruge plantele vii. Folositi un sistem de iluminat puternic pentru a favoriza cresterea algelor pe care acest peste le consuma cu placere.
Comportament: teritorial, tinde sa fie agresiv in special cu aceiasi specie. Fiecare peste are nevoie de ascunzatoare proprie.
Masculul trebuie tinut impreuna cu mai multe femele iar acesta devine foarte agresiv in perioada de imperechere.

Hrana: Alge, fulgi, hrana vie, pelete, tablete, legume (mazare, spanac). Culoarea pestilor poate deveni stearsa daca nu au suficienta hrana vegetala.

Dimorfismul sexual: De obicei masculul poate fi putin mai mare decât femela. Punctele de pe inotatoarea anala sunt mai accentuate la mascul. Cel mai bine se pot diferentia in perioada de reproducere.
Reproducere: Formează o familie matriarhala. Icrele sunt depuse in mici excavatii făcute in nisip. Sunt depuse pana la 30 de icre. Ele sunt incubate de catre femela in cavitatea bucala pentru 21-25 de zile.
Puietul este viguros si inoata liber dupa 3 saptamani, timp in care se pot hrani cu hrana vie de mici dimensiuni si hrana speciala pentru puiet. Femela continua sa aiba grija de pui timp de o saptamana dupa ce sunt eliberati din gura.

Această prezentare necesită JavaScript.

Sursa google,poze personale ,enjoy

Lasă un comentariu